Арсенијевић негирао притужбе

Ректор Универзитета у Крагујевцу, професор доктор Небојша Арсенијевић, у данашњем обраћању медијима истакао је да се годинама против њега води негативна кампања, још од периода руковођења Медицинским факултетом и Клиничким центром.

О оптужбама, да је било нерегуларног запошљавања, Арсенијевић је аргументима негирао ове притужбе и нагласио да се сви подаци о запосленим лицима и њиховм квалификацијама могу проверити, као и о упису на докторске студије сина Александра.

Арсенијевић је поднео тужбе против две особа и једног медија због неоснованих оптужби у јавности, које су нарушиле углед академске заједнице и ректора лично.

Професор Арсенијевић није кометарисао препоруке ресорног министра Младена Шарчевића, да поднесе оставку на место ректора, већ је изјавио да јавност може очекивати заједничко саопштење Шарчевића и Арсенијевића.

Арсенијевић је истакао да је циљ овог измонтираног процеса против њега – медијски линч и припрема за његову смену, али и да се он потпуно ментално уништи.

Он је одбацио могућност да је у све умешана политика, али тврди да група људи са Универзитета и једна министарка стоје иза ове кампање.

Арсенијевић је навео да су они били незадовољни одлукама које је доносио још док је био декан Медицинског факултета у Крагујевцу.

Добијао је претње да промени одлуке или ће бити медијски уништен, а последњих шест месеци Арсенијевићу стизале и претње смрћу.

Ректор Универзитета најавио је борбу за истину преко институција, због своје породице, Универзитета, запослених и студената и да је цела ствар у рукама адвоката.

Савет Универзитета у Крагујевцу је 6. фебруара након петочасовне седнице одлучио да се не разматра препорука Агенције за борбу против корупције за разрешење са јавне функције Арсенијевића и одлучио да не поништи исправу његовог сина Александра Арсенијевић о стеченом научно-наставном звању.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *