Асфалтирање улица у пуном јеку

Грађани који живе на периферији града, а чије се куће налазе у улицама под нагибом које немају кишну канализацију претрпели су велику матерјалну штету приликом јунских поплава.

На путној инфраструктури штета је процењена на 250 милиона динара.

Град Крагујевац потписао је уговор са Предузећем за путеве које ће у наредном периоду санирати најкритичније улице.

Долазак машина и асфалтне базе у насеље Илићево обрадовао је грађане чије ће улице бити асфалтиране.

После сваке кише становници Дубравске улице у насељу Илићево имали су много проблема.

Јунске поплаве причиниле су велику матерјалну штету, јер је вода улазила у дворишта, куће, подрумске просторије.

Осим ове, готово све улице на периферији града које су под нагибом више пута су посипане крупним туцаником, али то није трајно решавало проблем.

Атмосферске падавине спирале су насути камен, вода је правила кратере, па многи нису могли да дођу до својих кућа после киша и отапања снега.

Локална самоуправа, решена да помогне Крагујевчанима у приградским насељима, преусмерила је сва буџетска средства предвиђена за радове на територији града за сређивање инфраструктуре у приграду.

Приоритет је кишна канализација, чија мрежа није довољна за град величине Крагујевца.

Пре постављања кишне канализације, сви канали биће очишћени или ископани нови, у складу са приоритетима и препорукама грађевинских стручњака.

Иначе, за унапређење локалне путне инфраструктуре, која поред актуелних радова подразумева и асфалтирање шест путних праваца на сеоском подручју у дужини од 20 километара, укупно је издвојено 700 милиона динара.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *