Атлетски тунел у Спортском центру „Парк“

Спортски центар „Парк“ у оквиру коплекса отворених базена однедавно поседује атлетски тунел под називом „Свет атлетике“.

У адаптацију овог простора Установа за спорт и физичку културу „Парк“ уложила је око 2,5 милиона динара.

Простор је опремљен са свим пратећим спортским садржајима и на располагању је клубовима, али и рекреативцима током целе седмице.

Установа за спорт и физичку културу „Парк“ адаптацијом постојећег ходника у оквиру свог комплекса оспособила је две стазе уз простор за тренирање који ће користити спортски клубови током зимских дана.

Поред простора за тренинг обновљен је и комплетан ентеријер са свлачионицама и купатилима. Замењена је столарија и постављена тартан подлога површине 370 квадратних метара. Уграђени су и клима уређаји да би и у летњим данима простор био погодан за коришћење.

Отварањем Света атлетике клубови али и индивидуални спортисти добили су много боље услове за тренинг какве су до сада имали само спортисти из Београда и Новог Сада.

Млади атлетичари, можда и будући шампиони, већ ове зиме користе погодности затвореног простора за тренинирање који ће свакако утицати и на боље резултате.

До сада су у овом постору тренирали Шумадија, Парк, Раднички и други клубови али је након реновирања све више заинтересованих спортиста који се активно баве атлетиком. И за рекреативаце има места за тренирање у зимском периоду што до сада није био случај у Крагујевцу.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

https://youtu.be/cbBiKd8fpq025

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.