Балашевић приредио спектакл у СББ хали Језеро

Један од најпризнатијих и најпопуларнијих кантаутора Ђорђе Балашевић синоћ је у СББ Хали Језеро приредио музички спектакл коме је присуствовало рекордних 5 хиљада посетилаца. Уз музичку пратњу коју је чинило 15 извођача на сцени.

Дугим овацијама публика пристигла из свих крајева земље, али и региона је позвала Ђорђа Балашевића на бину са које ће током три и по сата заједно отпевати највеће хитове.

У односу на претходни концерт који је у крагујевачкој Хали Језеро одржао априла 1994. године, Шумадија је синоћ дочекала новог Балашевића.

Репертоар његове дуге и богате каријере иако чине баладе,овог пута у новом аранжману добиле су уз тамбураше, интимније и живахније ритмове.

Музичку пратњу чинило је 15 извођача који су свевременим хитовима, од “ Словенске“ преко „Боже Пуба“, „Провинцијалке“, „Не волем“, „Живети слободно“, „Оливера“, „Девојке са чардаш ногама“, “ Васе Ладачког“, до “ Одлази циркус“ моћним уплетеним соло деоницама саксофона, обое, виолине, трубе, хармонике, гитаре и неизоставног клавира професора Дује добили савремен, освежен музички израз.

Балашевићева духовита комуникација са публиком и овог пута зачинила је музички и сценски спектакл, баш као што су и навикли обожаваоци несуђеног фудбалера, сањара, романтичара.

Његова прва песма – У раздељак те љубим са продатих 180 хиљада примерака из 1977. године разделила је дотадашњу поп сцену и на њу увела кантаутора, Панонског морнара кога за 43 године публика целог региона једноставно воли.

Синоћ је обећао нови албум на пролеће. Један од чувених цитата Ђођа Балашевића је да – „Постоји милион градова у које можеш да одеш, али само један у који можеш да се враћаш.“

Хвалећи град рокен рола и Смака, Ђорђе Балашевић се у Крагујевац вратио после 26 година и са много емоција и весеља одужио захвалној публици која га је вишеминутним овацијама испратила са бине.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *