Баточина: 6 милиона динара за пољопривреднике

За подстицајна средства пољопривредницима из овогодишњег буџета Општине Баточина издвојено је 6 милиона динара.

До сада је по овом основу исплаћено нешто више од 3 милиона динара, а пољопривредници који желе да остваре право на субвенције, могу да конкуришу до 30. новембра.

Општина Баточина, у намери да помогне младим пољопривредницима, осмислила је низ аграрних мера.

Међу њима је и новчана подршка за реализацију различитих програма, попут регреса за репродуктивни материјал, суфинансирања камата за пољопривредне кредите, подизање нових или обнављање постојећих вишегодишњих засада воћака, хмеља и винове лозе.

Подстицајна средства дају се и за подизање и опремање пластеника за производњу поврћа, воћа, цвећа и расадничку производњу, затим осигурање усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња.

Субвенционишу се и пољоприведници за спровођење одгајивачких програма у сточарству, као и за информативне активности као што су сајмови, изложбе, манифестације, студијска путовања.

Право учешћа на јавном позиву имају физичка лица са пребивалиштем на територији општине Баточина, регистрована у Регистру пољопривредних газдинстава и која су активна у овој години.

До сада је по овом основу исплаћено нешто више од 3 милиона динара, а пољопривредници који желе да остваре право на субвенције, могу да конкуришу до 30. новембра.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *