„Бертекс“ запошљава нове раднике

Подстицајна пословна клима, добра сарадња са локалном самоуправом, традиција у текстилној индустрији условили су да турска фирма „Бертекс“ за производњу женске гардеробе отвори производни погон у Крагујевцу.

Тенутно запошљава 160 радника, углавном жене, а конкурс за пријем нове радне снаге је у току.

Квалитетни комади одеће која се производи у Крагујевцу одлазе у земље Европске уније са којима фабрика има унапред уговорене послове.

„Бертекс“ је у Крагујевцу од априла прошле године а одевне женске предмете од памука, вискозе, пана, плиша и осталих квалитетних матерјала у производним погонима кроје и шију Крагујевчанке запослене у овој турској фирми.

Оне су пре запослења прошле једномесечну обуку. Приликом пријема у радни однос послодавац није условљавао радно искуство. Задовољни су условима рада. Процес производње одвија се на најсавременијим дигитализованим машинама.

„Бертекс“ је у текстилној индустрији прошао ригорозне контроле када је реч о квалитету производа па је ова фирма у наредном периоду обезбедила испоруку гардеробе познатим европским брендовима Зари, Сиеј, Страдиваријус.

Ускоро је у плану отварање новог тржишта у сарадњи са немачком фирмом Ђина Беноти па ће број запослених у Крагујевцу бити дупло увећан.

Менаџмент „Бертекса“ наводи да је ова фирма нашла добар пословни амбијент у нашем граду и да је Крагујевац једино место у Србији у коме је одлучила да отвори фабрику за производњу женске гардеробе.

Конкурс за пријем нових радника је отворен. У плану „Бертекса“ је да дупло увећа број запослених који ће радити у две смене.

У сарадњи са Националном службом за запошљавање на пријем у радни однос заинтересовано је преко 1800 нових радника који су послали своју биографију.

Турски „Бертекс“ има традицију дугу 10 година а план рада од преко 600 запослених радника у Крагујевцу отвориће нова тржишта у земљама Европске уније.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

3 thoughts on “„Бертекс“ запошљава нове раднике”

  1. Radila bih u vasoj kompaniji,veoma sam odgovorna komunikativna,brza spretna i sposobna i kao takva doprinela bi vasoj kompaniji bolji napredak sto i jeste nesto najbolje sto postoji u nasoj zemlji.Posao mi je veoma potreban i nadam se da cu uskoro postati deo vas, UNAPRED HVALA. S POSTOVANJEM lJILJANA MAJDAK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *