Бесплатна планинарска обука од 5. марта

Планинарско друштво „Жежељ“ организује бесплатну основну планинарску обуку од 5. до 29. марта, која је је намењена љубитељима природе свих генерација који желе да науче више о планинарењу.

Поред теоријског дела обуке, предвиђена су три излета на Бешњају, Гледићке планине и Каблар где будући планинари учити практични део.

Планинарско друштво „Жежељ“ шести пут организује бесплатну основну планинарску обуку која се ове године разликује од претходних.

Овог пута, акценат је стављен на практични део обуке, док ће у теоријском бити одржана само два часа на којима ће искусни предавачи полазнике упознати са основама планинарења.

Теоријски део обуке биће одржан 5. и 12. марта у Основној школи „Милутин и Драгиња Тодоровић“.

Након тога, следи одлазак на три излета где ће полазници моћи да у пракси науче и примене оно што су чули на предавањима.

У Планинарском друштву „Жежељ“, које је недавно обележило 28 година постојања, кажу да се за обуку пријавило око 70 полазника што је веома велики број.

Посебно их радује што ће ове године обуку похађати доста родитеља који ће са децом бити у прилици да уживају у чарима природе и планинарења.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *