Бесплатна провера здравственог стања на сајму

Трећи по реду Сајам здравља отворен је на Шумадија сајму.

Највеће интересовање посетилаца влада за прегледима који могу током дводневне сајамске манифестације да се обаве на штандовима здравствених и фармацеутских установа, које овом приликом промовишу своје услуге и производе.

Промоцији здравих стилова живота доприносе излагачи који се баве производњом здраве хране, удружења и тимови који пружају значајне информације о здрављу.

Сајам здравља је само једна у низу манифестација које Град Крагујевац подржава у циљу очувања и унапређења јавног здравља.

Октобар је месец у коме се скреће пажња јавности на малигне болести, очување здравих навика у исхрани и свеукупну промоцију физичке активности и здравих стилова живота.

Сајам здравља је и организован са идејом да се повежу корисници здравствених услуга и излагачи, у овом случају медицинске, фармацеутске, куће.

Локална самоуправа подржава манифестације које скрећу пажњу и доприносе реализацији плана јавног здравља.

Бесплатне анализе, прегледи, информације о очувању здравља,значају превентивних прегледа,здравих стилова живота и пре званичног отварања трећег Сајма здравља привукле су велики број посетилаца.

На штандовима водећих медицинских установа, фармацеутских компанија, лабораторија, током дводневне манифестације могуће је урадити анализе шећера у крви, измерити притисак, тежину, венску циркулацију, ултразвучни преглед абдомена, добити иформације о дијети,мршављењу, естетској хирургији,алергијама, обољењима коже и кичменог стуба.

Најдужи ред формиран је за преглед густине костију и витаминског статуса организма.

Поред медицинских и фармацеутских кућа на Сајму здравља пристуни су и представници компанија које се баве производњом медицинских апарата, здраве хране, завода за збрињавање одраслих, произвођачи биљних препарата.

Стручне савете пружају нутриционисти, педијатри, специјалисти физикалне медицине.

Сајам здравља одржава се и 13. октобра до 20 часова. Улаз је слободан.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *