Бесплатни превентивни прегледи за грађане

У крагујевачком Дому здравља и Клничком центру данас су организовани бесплатни превентивни прегледи за грађане.

Превентивне прегледе су и овгога пута могли да ураде грађани без заказивања и без здравствене картице, односно здравственог осигурања.

Акцију је, у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу, иницирало ресорно Министарство.

Након летње паузе, наставњена је акција бесплатних превентивних прегледа у у здравственим установама. Грађани које смо затекли у крагујевачком Дому здравља кажу да данас није било велике гужве и да се није дуго чеклао на преглед.

Грађани су у Специјалистичко-консултативној служби Дома здравља могли да обаве ОРЛ прегледе, мерење шећера у крви и крвног приотиска, ЕКГ преглед и ултразвук абдомена.

Поред ултразвучног прегледа абдомена, интернистичких и ОРЛ прегледа, ЕКГ-а, мерења тензије и гликемије, грађани су у крагујевачком Клиничком центру могли да обаве и превентивне хируршке прегледе.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *