Бесповратна средства за мале и средње предузетнике

Министарство привреде почетком године расписало је три јавна позива за мале и средње предузетнике којима је стављено на располагање 1,7 милијарди динара бесповратног новца.

Различите програме помоћи, олакшице у пословању, улагања и услуге презентовали су представници Министарства приреде, Фонда за развој Републике Србије и Развојне агенције Србије у регионалној привредној комори Шумадије и Поморавља.

Министарство привреде већ годинама, спроводи различите програме за подршку старт-апова и развојних пројеката за предузетнике.

Почетком године расписало је три јавна позива за мале и средње предузетнике којима је стављено на располагање 1,7 милијарди динара бесповратног новца.

Ради се о програмима подршке за развојне пројекте, за почетнике у пословању и набавку опреме.

Сви програми представљају комбинацију повољних бесповратних средстава и кредита, било да се ради о Фонду за развој или развојним банкама.

Каматне стопе су ове године још ниже него што су биле прошле године, што представља добар подстицај за послодавце.

Програм подстицања предузетништва кроз развојне пројекте у овој години спроводи Министарство привреде у сарадњи са Фондом за развој.

За реализацију су обезбеђена бесповратна средства у максималаном износу од 500 милиона динара.

Привредни субјекти који испуњавају услове, могу остварити право на финансијску подршку у износу од 20 одсто бесповратних средстава од вредности инвестиционог улагања, односно до 30 одсто за привредне субјекте који припадају четвртој групи развијености.

Право да се пријаве за доделу бесповратних средстава и поднесу захтев за кредит, имају предузетници, микро, мали и средњи привредни субјекти и задруге који су регистровани у Агенцији за привредне регистре.

Потребно је да доставе званичне финансијске извештаје за претходне две године у којима није исказан нето губитак и који испуњавају услове из Програма.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *