Безбедна вода за купање на градским базенима и језеру у Шумарицама

Резултати последњих анализа крагујевачког Института за јавно здравље, које су рађене пре десетак дана, показују да је вода на градским базенима и језеру у Шумарицама хемијски и микробиолошки безбедна за купање.

То је, кажу у Институту, веома  важно, с обзиром на то да Крагујевчани спас од врућине проналазе на овим купалиштима.

Од почетка купалишне сезоне, средином прошлог месеца, Крагујевчани спас од врућине проналазе на градским купалиштима.

Отворене базене дневно посети између 800 и 1000 купача, док је посећеност језера у Шумарицама, за сада, далеко испод просека из ранијих година.

У циљу заштите здравља купача, Институт за јавно здравље контролише хемијску и бактериолошку исправност воде на овим купалиштима.

Уколико грађани, након посете јавним купалиштима, уоче промене на кожи, требало би да се јаве изабраном лекару, који ће поставити одговарајућу дијагнозу.

Иначе, Институт за јавно здравље Крагујевац, током лета, два пута месечно контролише хемијску и бактериолошку исправност воде на базенима и језеру у Шумарицама.

Последња је урађена пред почетак купалишне сезоне.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *