„Безбедност у саобраћају“ – предавање за прваке

Полицијска управа Крагујевац, у свим основним школама, за ученике првог, четвртог и шестог разреда, организује предавања на тему “Безбедност деце у саобраћају”.

Предавања се реализују у склопу пројекта „Основи безбедности деце“, у сарадњи са Министарством просвете Школске управе Крагујевац.

О значају поштовања саобраћајних знакова, семафора и пешачких прелаза основцима у школи „Светозар Марковић“ данас су говорили полицијски службеници.

Кроз предавање „Безбедност деце у саобраћају“, полицијски службеници су упознали децу са безбедним и правилним понашањем у саобраћају, када се превозе као путници, када су на улици, на путу од куће до школе.

По речима официра саобраћајне полиције Бранка Томашевића, током 2018. године, није забележена ни једна саобраћајна незгода на територији Крагујевца, са настрадалим ђацима, основношколског или средњошколског узраста.

На овај начин, представници полиције, наше најмлађе грађане, желе да информишу како да поштују прописе којима штите и себе и друге.

Како да прелазе улицу, на шта треба да обрате пажњу.

Ова сазнања важна су за децу, која су тек крочила у свет саобраћаја.

Из тог разлога, предавање је организовано у ОШ „Светозар Марковић“.

Током овог предавања, полицијски службеници саобраћајне полиције, ученицима првог разреда, поделили су бојанке под називом „Азбука безбедности за ђаке прваке”.

Извештава новинарка Ксенија Ђерковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *