Богат програм у Недељи истраживача

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац у сарадњи са бројним институцијама и организацијама и Центром за промоцију науке и ове године припремио је богат програм за манифестацију Недеља истраживача која ће се одржати од 26. до 30. септембра.

Последњег дана одржаће се Ноћ истраживача.

У Недељи истраживача која ће почети 26. септембра посетиоце традиционално очекује велики број експеримената, трибина, ликовних радионица, научних квизова и едукативних игрица.

Наука и уметност биће главна тема недеље истраживача, која почиње акцијом у Краљеву под називом „Истраживач у комшилуку“.

Тема овогодишњег литерарног конкурса је Наука и уметност.

Жири ће пристигле радове прегледати у Недељи истраживача, док ће победници бити проглашени 29. септембра.

Током Ноћи истраживача 30. септембра Крагујевчанима се нуди јединствена прилика да се друже са најпознатијим научницима и истраживачима који ће им открити како наука утиче на наш свакодневни живот.

Сви садржаји у Недељи истраживача су нови, атрактивни и прилагођени свим узрастима, а најважније је да не захтевају претходно стручно образовање и сви су бесплатни.

Једна од активности током Недеље истраживача биће и цртање мурала у основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Ердечу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *