Боксерски клуб „Раднички“ добио вредну опрему

Боксерски клуб „Раднички“ добио је вредну опрему од Мексиканца Естебана Бустамантеа, некадашњег боксера који води боксерски камп у Немачкој.

Обе стране желе да ова неочекивана сарадња буде настављена. У плану je да боксери из Немачке долазе овде, а боксери Радничког одлазе у Немачку како би заједнички тренирали и стекли нова искуства.

Мексиканац Естебан Бустаманте је некадашњи боксер који живи и ради у Немачкој. Након што се оженио Крагујевчанком, желео је да преко интернета више сазна о њеном родном граду.

Приметио је да Крагујевац има дугу боксерску традицију. Ступио је у контакт са руководством Боксерског клуба „Раднички“ и приликом доласка у Крагујевац клубу поклонио опрему вредну око хиљаду и по евра. Тако је сарадња почела.

Желео сам да урадим нешто за овај град, јер волим бокс и зато што ми је супруга одавде. Зато сам ступио у контакт са људима из Боксерског клуба „Раднички““ који су били расположени за разговор и сарадњу. Приметио сам да им недостаје опрема, коју ми у Мексику имамо пошто имамо другачији систем тренинга. Зато сам клубу донео опрему из Мексика и тако смо започели сарадњу. Били су љубазни и отворени. Надам се да ћемо када у марту отворим клуб у Немачкој наставити сарадњу, да ћемо ми долазити овде, а они тамо да боксери заједно тренирају и боксују, каже Естебан Бустаманте.

У Радничком, који има тројицу талентованих боксера, браћу Дашић и Александра Јовановића, у овој сарадњи виде прилику за њихов напредак. Млади боксери би тренирањем у Немачкој стекли ново и значајно искуство.

Тројицу талентованих боксера Радничког током јануара очекују припреме на Златибору са репрезентацијом Србије, а затим је у плану олдлазак у Немачку у камп који води Мексиканац Естебан.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *