Брига о здрављу слепих и слабовидих жена

Савез слепих и слабовидих у Кргујевцу обележио је Међународни дан жена, 8. март, традиционалном акцијом „Поклонимо себи здравље“ који спроводи у сарадњи са Домом здравља.

Поред очувања здравља, циљ иницијативе је да се побољша положај слепих и слабовидих жена у друштву.

Окружна организација Савеза слепих и слабовидих Крагујевац у сарадњи са крагујевачким Домом здравља већ трећу годину уназад на Међународни дан жена организује здравствену акцију којом жели да утиче на очување здравља као и на побољшање квалитета живота слепих и слабовидих жена.

Акценат кампање стављен је на жене са инвалидитетом које су у друштву двоструко дискриминисане због свог инвалидитета и родног идентитета.

Поред предрасуда околине, чланице Удружења слепих и слабовидих из Крагујевца често се сусрећу са разним проблемима у здравственим и јавним установама, па су предавања о очувању и побољшању квалитета здравља за њих од великог значаја.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *