Бројни планови ЈП Путеви Крагујевац у 2020. години

У Јавном предузећу Путеви Крагујевац наводе да су у протеклој години интензивно радили на санирању и реконструкцији улица у градском и путних праваца на сеоском подручју.

Део послова реализовали су у сарадњи са предузећем Путеви Србије, док су уз помоћ локалне самоуправе реконструисане улице у градским насељима и рубним деловима града.

У 2020. години предвиђен је наставак започетих радова на више локација, а планирани су и нови послови на санацији и асфалтирању путних праваца.

Износ од 250 милиона динара који је предузеће Путеви Србије определило за шест путних праваца у селима Маслошево, Доње и Горње Грбице, Лужнице, Маршић-Корман, Ђурисело и Трмбас утрошен је за уклањање старог асфалтног слоја, а асфалтирано је 20 километара путева.

На санацији улица радило се и у Белошевцу, Илићеву, Маршићу, Шумарицама, Бресници, Угљешници и Станову, за шта је утрошено 250 милиона динара.

Aсфалтирано је девет километара путева у граду и приграду. Средства у износу од 150 милиона динара потрошена су током прошле године и за санацију ударних рупа и замену дотрајалог асфалта.

Некадашње Предузеће за изградњу града Крагујевца, данас Јавно предузеће Путеви Крагујевац, годинама је било у великим проблемима због наслеђених дугова у износу од две милијарде динара.

Ипак, успело је да се избори за опстанак ,отплати већину дуговања и настави да обавља поверене послове.

Локална самоуправа определила је у 2020. из градске касе 450 милиона динара за путну инфраструктуру, у коју се годинама није улагало.

Грађани су с пуним правом незадовољни, јер су наслеђени дугови онемогућили обављање радова у крагујевачким насељима, али и на сеоском подручју. Како би се такво стање поправило, у наредном периоду биће реализовани бројни планови.

Јавно предузеће Путеви Крагујевац је у предходној години део послова поверило ЈКП Шумадија, које је асфалтирало улице у градским и приградским насељима.

Набавка нове механизације у овом предузећу, у сектору Нискоградња, омогућиће обављање и радова који су планирани за 2020. годину.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Бројни планови ЈП Путеви Крагујевац у 2020. години”

  1. Četrdeset godina čekamo asfaltiranje ulice Rake Vukajlovića u Šumaricama,verujem da bi u Albaniji bila asfaltirana.
    Odgovorite mi kada je u planu da se asfaltira.
    Dosta je politike,ovaj direktor,ona vlast,ona partija!
    Stidite se svi za ovih 40 godina!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *