“Будимо људи попут Патријарха”

“Будимо људи попут патријарха” наслов је књиге коју је издало Удружење књижевника “Уметнички хоризонт” из Крагујевца.

Дело доноси 230 песама, 150 аутора из Србије и дијаспоре. Књига је уобличена различитим стиловима писања као и дијалектима.

Духовно-родољубива књига поезије “Будимо људи попут патријарха”, коју су припремили књижевници из целог света у сарадњи са Удружењем “Уметнички хоризонт”, буди сећање на великог човека.

Истовремено доприноси српској и балканској духовној баштини. У књизи су објављени радови афирмисаних песника, али и младих стваралаца.

Патријарх Павле волео је књиге. Из Удружења књижевника “Уметнички хоризонт” уверавају да ће издање имати одјек код публике, јер су песници који су учествовали у стварању овог штива великодушно даривали своју поезију посвећену Патријарху Павлу.

Удружење књижевника “Уметнички хоризонт”, током ове године са својим сарадницима планира издавање песничких зборника, посвећених великанима српске историје.

Промоција књиге “Будимо људи попут партријарха”, биће представљена у априлу у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *