Центар за социјални рад обележио 57 година рада

Центар за социјални рад “Солидарност” обележио је 57 година рада организовањем Округлог стола на тему: “Улога центра за социјални рад у раду Групе за координацију и сарадњу при основном јавном тужилаштву на пријавама за насиље у породици”.

Искуства у раду Групе, представили су Центри за социјални рад из Београда, Новог Сада, Крушевца, Краљева и Чачка.

Центар за социјални рад, синоним је за место где социјално угрожени грађани могу да потраже и добију материјалну помоћ, али исто тако и адреса на којој заједничком сарадњом са стручним тимом решавају егзистенцијалне или породичне проблеме.

Центар за социјални рад “Солидарност” у Крагујевцу, већ 57 година брине о заједници локалног становништва. Замишљен као стуб система социјалне заштите који пружа заштиту на свим пољима.

Ове године, поводом годишњице обележавања рада организовали су округли сто на тему “Улога центра за социјални рад у раду Групе за координацију и сарадњу при основном јавном тужилаштву на пријавама за насиље у породици”.

Центар за социјални рад у Крагујевцу, као темељ подршке најугроженијем становништву у сарадњи са локалном самоуправом у контунуитету решава велики број животних проблема Крагујевчана из социјално осетљивих категорија становништва.

Учешћем колега из пет српских Центара за социјални рад “Солидарност”, је имала циљ да унапреди округли сто, разменом искуства у раду како би се укупни систем социјалне заштите унапредио.

Међусекторска сарадња веома је важна поготово када је проблем насиља у питању. Надају се сарадњи и у другим областима и темама о социјалној заштити.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *