Центар за социјални рад „Солидарност“ ради пуним капацитетом

Центар за социјални рад „Солидарност“ и током ванредног стања ради пуним капацитетом.

Неколико бројева телефона су на располагању грађанима сваког радног дана а мобилни број 064 872 83 20 је на услузи 24 сата.

Осим тога, грађани за сва питања и потребе могу да се обрате и путем меил адресе.

Тимови стручњака који раде са социјално угроженим категоријама су у сталној комуникацији са корисницима а према њиховим речима Крагујевчани свакодневно позивају ову установу.

Старија лица као и особе које су се нашле у стању социјалне потребе имају приоритет.

Старији, непокретни, особе са инвалидитетом, тешки хронични пцијенти као и сви којима је потребна туђа нега могу да се јаве Центру за социјални рад „Солидарност“.

Број телефона који би грађани требало да позову је 034 333 674 а мобилни број 064 872 83 20 отворен је 24 сата.

Они који имају социјалну потребу али и грађани који желе да помогну другима могу да се јаве и на мејл адресу kragujevac.csr@minrzs.gov.rs.

Захтевом на ову адресу, или позивом на бројеве телефона могу да се јаве сродници, комшије, пријатељи и пријаве људе из свог окружења који нису у могућности да обаве основне животне потребе без помоћи дугог лица.

Стручни тимови ће у сарадњи са Полицијском управом Крагујевац овим лицима омогућити да адекватно буду збринути.

Сви Крагујевчани којима је потребна социјална помоћ биће збринути, наводе у Центру за социјални рад „Солидарност“. Тимови ове социјалне установе раде пуним капацитетом.

Тренутно је највеће интересовање социјално угрожених грађана за доделу пакета који садрже прехрамбене производе и средства за хигијену.

У дневни боравак за старе не долазе корисници током ванредне ситуације.

На том месту сада ради прихватилиште са старија лица а још једно прихватилиште за бескућнике биће отворено на другој локацији.

Жртве породичног насиља које помоћ траже у Центру за социјални рад могу да се обрате за помоћ овој установи без обзира на ванредну ситуацију.

Запослени Центра за социјални рад моле грађане који имају социјалну потребу да без преке потребе не долазе у ову установу јер информације могу добити позивом на телефон.

Према препоруци надлежних требало би да остану код својих кућа како би се спречило ширење инфекције корона вирусом.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.