Четири Крагујевчанке најбољи наставници бивше Југославије

Напоран и квалитетан рад просветних радника обично је неприметан јер су у првом плану ученици који у раду са њима остварују награде и признања.

Због тога су просветни радници са простора бивше Југославије основали Асоцијацију најбољих наставника на територији шест држава које су некада чиниле земљу у којој смо живели, Југославију.

Четири Крагујевчанке у наш град вратиле су се са титулом најбољих наставника Југославије, а жири је бодовао њихов рад према строгим критеријума које су морале да испуне.

Јасмина Мицић ради 30 година као професорка математике у Првој крагујевачкој гимназији.

Ученици ове престижне средње школе постижу одличне резултате у области математике у земљи и иностранству.

Снежана Ђорђевић у настави је више од три деценије, а као учитељица радила је у крагујевачким основним школама.

Сада ради и живи у Београду.

Зорица Михајловић која је добитница награде за најбољег просветног радника Југославије, као учитељица провела је 15 година у школи „21. октобар“.

Последњих 14 година предаје ученицима виших разреда основе школе српски језик и књижевност у школи „Мирко Јовановић“.

Четврта добитница признања Најбољег наставника бивше Југославије је учитељица Биљана Вуловић која ради у школи „Свети Сава“ у Топоници, а у просвети је 24 године.

Како кажу, награда много значи, али и обавезује.

Прошле године расписан је конкурс којим је, на основу 27 врло захтевних критеријума, дефинисано ко може да буде најбољи наставник у бившој Југославији.

Прво окупљање одржано је у Скопљу, а друго у Будви.

Министарства ове две државе, локалне заједнице и медији подржали су кампању која се односи на организовање конференција.

Они наставници, учитељи и васпитачи који су постиглиу са својим ученицима најбоље резултате на такмичењима, учествовали у радионицама и пројектима, могу да се пријаве за ову награду.

Град који је дао најбоље просветаре у региону је Крагујевац, поносно истичу награђене Крагујевчанке.

Крајем октобра, трећа међународна Конференција асоцијације просветних радника бивше Југославије биће одржана у Београду.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *