Циклус шпанских, циганских и српских песама у Народном музеју

ZУ Галерији Народног музеја одржан је концерт на коме су наступиле Даница Спасојевић, сопран и Весна Јањић, пијанисткиња.

Концерт је организовао Музички центар Крагујевац у наставку овогодишње концертне сезоне.

Циклус шпанских, циганских и српских пеасама уз незаобилазне арије из чувених опера могле су се чути у Галерији Nародног музеја у Крагујевцу.

Публици су се представиле Даница Спасојевић, сопран и пијанисткиња Весна Јањић. Након средње музичке школе у Чачку Даница уписује Филолошко – уметнички факултет у Крагујевцу где и дипломира са оценом 10 у класи првака Београдске опере Оливера Њега.

Њену досадашњу музичку каријеру обележио је велики број наступа са најпризнатијим оркестрима широм Србије. Почетак сарадње између две уметнице започет је концертима у Чачку и Лучанима.

Професор клавира у Музичкој школи “др Војислав Вучковић” у Чачку, Весна Јањић добитник је стипендије Марије Керн 1995. године за најбоље одсвиран дипломски испит након чега завршава Факултет музичке уметности у Београду.

У Народном музеју наступила је заједно са својом ученицом на велико задовољство публике.

Концерт у Галерији Народног музеја организовао је Музички центар Крагујевац у оквиру овогодишње концертне сезоне.

На наредном концерту 14. Новембра у Првој крагујевачкој гимназији публику очекују пијанисткиња Мина Мијовић и гитариста Александар Стојић.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *