Чланови Удружења глувих и наглувих посадили цвеће у Ботаничкој башти

Поводом Међународне недеље глувих и Међународног дана знаковног језика, чланови Удружења глувих и наглувих Шумадијског округа прошетали су до Ботаничке баште у којој су посадили украсно цвеће и друге биљке.

Овом активношћу заокружен је програм обележавања Међународне недеље глувих.

Међународна недеља глувих била је прилика да се скрене пажња јавности на положај глувих и наглувих и заједнички допринесе унапређењу квалитета живота ових особа.

Чланови Удружења глувих и наглувих Шумадијског округа су шетњом од Спомен парка до Ботаничке баште, још једном промовисали физичку активност, која је од значаја за глуве.

Том приликом су у Ботаничкој башти посадили цвеће. Ово је била и прилика да родитељи са децом упознају свет биљака, уз превод на знаковни језик.

У баштенским библиотекама Ботаничке баште наћи ће се и књиге које су поклонили чланови Удружења глувих и наглувих Шумадијског округа.

Жеља им је да сваки члан убудуће донесе по једну књигу, а све у циљу популаризације ове баште.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.