Црвени крст Србије облежава свој дан

„Заједно чинимо свет хуманијим“ слоган је под којим Црвени крст обележава свој дан.

У години за нама, помоћ ове хуманитарне организације стигла је до милион и по људи.

То је било могуће захваљујући 155.000 чланова, 69.000 волонтера и 700 запослених.

Приоритет у овој години је да одржимо све наше програме и да растемо као организација, каже председник Црвеног крста Србије, професор Драган Радовановић.

Влада Србије наставиће да подржава Црвени крст Србије, како бисмо заједно учинили нашу заједницу још хуманијом и солидарнијом, поручила је данас министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић.

Она је на свечаности поводом прославе Међународног дана Црвеног крста честитала празник свим волонтерима и сарадницима и казала да је привилегија данас бити са пријатељима и партнерима.

„Црвени крст Србије је организација која већ 146 година показује и доказује да су хуманост и солидарност део нашег идентитета и да као народ високо вреднујемо и поштујемо свакога ко пружа и ко разуме да је важно пружити помоћ и подршку онима који су суочени са невољом и тешкоћом“, казала је министарка.

Гост емисије Хроника на Телевизији Крагујевац била је Невенка Богдановић, секретар Црвеног крста Крагујевац.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *