ЦТ Медиа почела производњу заштитних маски у хумане сврхе

Након појаве коронавируса у Србији, заштитне маске је веома тешко наћи у апотекама, јер су залихе употребљене за заштиту здравствених радника којима су и најпотребније.

Фирме у Србији које се до сада нису бавиле производњом овакве врсте робе, преоријентисале су се и почеле да шију платнене маске које, након дезинфекције, могу да се користе више пута.

Крагујевачка фирма ЦТ Медиа почела је производњу платнених маски пре пар дана у жељи да грађани буду што боље заштићени од коронавируса.

Недостатак заштитних маски на тржишту био је повод да предузеће која се бави производњом ХТЗ одела и штампањем на текстилу почне да шије и заштитне маске.

Памучне маске имају ту предност да могу да се употребе више пута, јер их је довољно опрати и прокувати како би поново биле спремне за коришћење.

Маске које производи крагујевачка фирма ЦТ Медиа нису на продају и праве се искључиво из хуманих разлога.

Гест овог предузећа може да буде добар пример и другим привредницима у Шумадији, да свако, према својим могућностима, помогне како би се што пре спречило ширење коронавируса у Србији

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *