Да ли смо безбедни у угоститељским објектима?

Неколико инцидената који су се током новембра догодили у крагујевачким угоститељским објектима наметнули су питање да ли су гости у градским кафанама, кафићима и ноћним клубовима безбедни и ко их чува.

Већина грађана, посебно оних млађих, каже да се осећа сигурно. Иако нису желели пред камере, власници угоститењских објеката тврде да су гости апсолутно безбедни, чему је како тврдем допринео повећани број полицијских службеника.

Према подацима Полицијске управе у Крагујевцу, у 2018. је забележено 16 кривичних дела са елементима насиља у угоститељским објектима, што је мање него у прошлој години.

Коментаришући недавне инциденте у угоститељскимобјектима на подручју града, надлежни у Полицијској управи Крагујевац наводе да је крагујевачка полиција, одмах по пријавама, излазила на место догађаја и у сарадњи са надлежним тужилаштвима предузимала све неопходне мере.

Према подацима Полицијске управе у Крагујевцу, број кривичних дела са елементима насиља у угоститељским објектима у овој години мањи је за 12, него у истом периоду претходне.

Ове године забележено је 16, а у претходној 28. У 2018. приликом интервенције у угоститељским објектима, два пута су приликом вршења службене дужности нападнути полицијски службеници, а у 2017. једном.

Иако нису желели пред камере, власници угоститељских објеката наводе да су гости апсолутно безбедни, чему је како тврде, допринео професионални рад и повећано присуство полицијских службеника.

Само присуство полиције у близини угоститењских објеката, власници локала су оценили као позитивно, што им кажу улива поверење и сигурност. Већина грађана, посебно оних млађих, каже да се осећа сигурно.

У Полицијској управи подсећају да су након анализе места на којима се чешће извршавају кривична дела и прекршаји, као и времена када се догађају, организовали појачано присуство полицајаца у униформи и цивилу у близини угоститељских објеката где је долазило да инцидената.

Редовно се, тврде, спроводе превентивно безбедносне акције контроле угоститељских објеката, возила, особа и предмета које поседују.

Иначе, крагујевачка полиција је расветлила и убиство на тераси ресторана „Нептун“, које се догодило 18. септембра. Осумњичени је исте ноћи идентификован и ухапшен.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *