Дани архитектуре 2019. одржани у Крагујевцу на различитим локацијма

Манифестација Дани архитектуре 2019. одржана је у Крагујевцу на различитим локацијма.

Центар за истраживање и одржви развој архитектуре и урбанизма који је организатор манифестације, приредио је низ предавања, разговора, изложби и пројекција са циљем да актуелизује теме из области архитектуре, урбанизма, сценског дизајна и перформативних уметности у Србији и региону.

Дани архитектуре у Крагујевцу почели су изложбом фотографија у крагујевачком Народном музеју, где је представљена паралела између модернизма, на релацији Крагујевац- Нови Сад.

„Фокус на модернизам“ потписује Друштво архитеката Новог Сада“, а „Периферни модернизам“ крагујевачки УРБАНИУМ у сарадњи са архитектом Рељом Иванићем.

Код Робне куће „Београђанка“ у Крагујевцу приређен је и програм „Бетонски спавачи“, са поднасловом „Скопље – град који је био премодеран“.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *