Дани Крагујевца у Београду

Удружење Крагујевчана у Београду ове године обележава двадесет година постојања.

Под покровитељством локалне самоуправе ово завичајно удружење организоваће низ програма поводом обележавање двеста година од проглашења Прве престонице модерне Србије и 140 година Дана државности.

Крагујевчани који живе у Београду, окупљају се сваког четвртка у Удружењу које годинама има нераскидиву везу са Крагујевцом.

У години великог јубилеја када Крагујевац обележава два века престонице модерне Србије, Крагујевчани који живе у Београду обележиће и свој јубилеј, двадесетогодишњицу постојања удружења.

Тим поводом организоваће манифестацију „Дани Крагујевца у Београду“ средином априла.

Ово завичајно удружење има нераскидиву везу са родним градом а сваког четвртка институције и појединци са Крагујевчанима у Београду организују промоције књига, изложбе слика, и многе друге програме у области културе.

Дани Крагујевца у Београду у њиховој организацији биће централна манифестација којом желе да промовишу бројне вредности нашег града.

Локална самоуправа препознала је значај завичајног удружења које окупља више од 600 Крагујевчана који живе у Београду.

За пројекат који носи назив „Четвртци“ издвојила је 200 хиљада динара како би помогла организовање бројних програма и манифестација које Крагујевчани организују у Београду.

Тренутно се у Удружењу Крагујевчана у Београду налазе графике и акварели познатог крагујевачког сликара Миливоја Тасића Макеа.

Крагујевчани који живе у Београду посетили су колективно Етнографски музеј у коме се тренутно налази поставка „Лан и конопља“ етнолога Светлане Радојковић која је запослена у Народном музеју у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *