Дашић изабран за градоначеника, Момчиловић остао заменик

Одлуком 70 од укупно 87 одборника Скупштине града за новог градоначелника Крагујевца изабран је Никола Дашић.

У првом званичном обраћању медијима, након избора на ову функцију, као приоритете у свом и раду тима који ће водити Крагујевцу у наредне четири године, Дашић је навео реализацију капиталних пројеката, попут реконструкције Градске доворане “Шумадија”, изградње Северне обилазнице и стадиона “Чика Дача”, решавање комуналних проблема и стварање бољих услова за живот у сеоским срединама.

Одборници су већином гласова за заменика градоначелника изабрали Ивицу Момчиловића, који је на тој функцији био и у претходном мандату.

“Пред нама је време у коме себе морамо подредити општем добру, Крагујевцу и нашим најмлађима. Тешка времена нас зближавају, а велики изазови чине упорнијим и због тога сматрам да ћемо успети у намери да Крагујевац, град историје и будућности, који је градио и реформисао Србију, поносно заузме своје место у породици модерних европских и светских градова, неоптерећен поделама”, поручио је новоизабрани градоначелник Никола Дашић.

Према његовим речима, Крагујевац је град вредних и поштених људи, а он и његов тим настојаће да у сваком тренутку буду на услузи свим Крагујевчанима. У томе очекују подршку врха државе.

“Наш задатак ће бити да наставимо започету динамику улагања у комуналну инфраструктуру и довођења директних инвестиција, што неће бити лак посао, имајући у виду чињеницу да је привредна активност у целом свету успорена због пандемије корона вируса”, изјавио је заменик градоначелника Ивица Момчиловић, који је поново изабран на ову функцију.

Реконструкција Градске доворане “Шумадија”, изградња Северне обилазнице и стадиона “Чика Дача”, решавање комуналних проблема и стварање бољих услова за живот у сеоским срединама, само су неки од приоритета у раду будуће градске власти.
Из Кабинета градоначелника поручују да неће одступити ни од чега о чему су говорили у кампањи.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *