Дечји дан у Народној библиотеци “Вук Караџић”

У намери да се деци укаже на културу читања, у оквиру манифестације Дани крагујевачке књиге организован је Дечји дан.

У галерији Народне библиотеке представљен је радни лист “Црвенкапа и ја”, а промовисане су и књиге за најмлађе које је штампала Установа културе Кораци.

Током фебруара љубитељи књиге имају прилику да се упознају са целокупном крагујевачком издавачком и стваралачком продукцијом у претходној години.

У циљу приближавња књиге деци, Народна библиотека “Вук Караџић”, организовала је два програма за најмлађе.

Васпитач Надица Милетић испред Предшколске установе “Наша младост” из Лапова представила је радне листове за децу, узраста од 5 до 7 година.

Публика је имала прилику и да види драматизацију приче Црвенкапа.

Установа културе “Кораци” представила је две збирке песама домаћих аутора које су објављене у оквиру конкурса који је ова установа објавила прошле године.

До 27. фебруара, у оквиру манифестације Дани крагујевачке књиге, посетиоцима библиотеке биће представљена издања Књижевних удружења Крагујевца, Портрет колекционара и Завичајни портерети.

Извештава новинарка Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *