Декан ФИН-а члан Економске мреже Барселоне

Краљевска академија економских и финансијских наука Шпаније именовала је декана Факултета инжењерских наука проф. др Добрицу Миловановића за члана Економске мреже Барселоне у оквиру Краљевске академије економских и финансијских наука Шпаније.

Краљевска академија економских и финансијских наука Шпаније окупља, поред угледних чланова из Шпаније, најеминентније појединце из целог света, међу којима је девет добитника Нобелове награде и неколико бивших председника Европске комисије.

Економска мрежа Барселоне окупља стручњаке из целог света, не само из области економије, већ и из медицине, инжењерства, филологије.

Декан Факултета инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу, проф. др Добрица Миловановић именован је за члана Економске мреже Барселоне.

У образложењу именовања стоји да је, иако не долази из области економије, својим међународним ангажовањем, поготову у оквиру Савета Европе, заслужио пажњу шпанске јавности.

Мрежапредставља престижну међународну платформу за генерисање, размену и реализацију идеја, научно-истраживачког рада и пројеката посвећених развоју хуманијих економских система.

Иначе проф. др Добрица Миловановић, имао је и част да, као потпредседник Европске асоцијације за демократију, говори на завшној пленарној седници Другог светског урбаног форума у Барселони.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *