Девети Инклузивни фестивал „Ноте за све“

Инклузивни фестивал „Ноте за све“, девети по реду, у организацији Завода за смештај одраслих „Мале Пчелице“, одржан је данас у Књажевско-српском театру.

Ова јединствена музичка манифестација окупила је представнике домаћих и установа из околних држава који су песмом промовисали концепт укључивања свих лица у друштвену заједницу.

Овогдишњи Инклузивни фестивал „Ноте за све“ окупио је учеснике из 24 удружења и установа из Србије и околних држава.

Фестивалу су присуствовали гости из Вишеграда и Подгорице, а музички програм увеличао је и певач Александар Белов из Македоније.

Певачке групе, хорови и оркестри музиком и песмом промовисали су вештине и таленте особа са менталним сметњама што је и циљ фестивала.

Фестивал је отворила Сузана Мишић, помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Она је том приликом нагласила да држава доста чини како би особама са менталним сметњама створила боље услове за живот.

У Заводу за смештај одраслих „Мале Пчелице“ најавили су одржавање шесте ликовне колоније, као и отварање нових просторија чиме ће бити заокружено обележавање дана ове установе.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *