Деветнаест година несебичне помоћи крагујевачкој деци

Представници италијанских асоцијација „Не бомбе него бомбоне“ и „Застава Торино“ уручили су данас новчану помоћ деци Заставиних радника, чланова Самостаног синдиката.

Донацију у износу од 3 милиона динара добило је стопедесеторо деце.

Хуманитарне асоцијације из Италије већ 19 година помажу крагујевачким малишанима, а нераскидива веза италијанских добротвора са грађанима Крагујевца потврђена је кроз бројне заједничке акције.

Представници асоцијација „Не бомбе него бомбоне“ и „Застава Торино“ уручили су новчану помоћ деци радника Заставе.

Овог пута делегација из Италије била је без идејног творца хуманитарних активности и почасног грађанина града Крагујевца Ђилберта Влајића, који је преминуо ове године. Присутни су минутом ћутања одали почаст.

Осим тога што пружају финансијску помоћ деци радника Заставе, италијанске асоцијације улажу и у објекте који су од изузетног значаја за град Крагујевац.

Асоцијације „Не бомбе него бомбоне“ и „Застава Торино“ само су две од бројних хуманитарних организација из Италије које од 1999. године и НАТО агресије помажу крагујевачким породицама.

Наредне године биће обележене две деценије пријатељства грађана Крагујевца и Италије.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.