Дежурне службе током празника

Прослава Нове године подразумева и мали одмор за све запослене у земљи.

У складу са Законом о државним и другим празницима у Републици Србији, 1.и 2. јануар су нерадни дани, као и Божић 7. јануара.

Државне и градске установе неће радити. Дежурства су организована по утврђеном распореду. У свим полицијским станицма организовано је дежурство 1. 2. и 7. јануара од 9 до 17 сати, а грађани којима су због путовања потребна документа могу се јавити дежурним станицама.

Током празника служба опште медицине оранизовала је дежурства: Здравствена станица бр 4 од 7 до 20 часова,амбуланта у Страгарима од 7 до 12 часова.

Служба за здравствену заштиту предшколске деце у централном пункту у Змај Јовиној улици дежурна је од 7 до 20 часова.

Служба кућног лечења дежураће од 7 до 20 часова. Поливалентна патронажа дежура од 7 до 14 часова и 30 минута,а телефонско саветовалиште „Деца Србије“ од 7 до 20 часова.

Дежурна апотека 24 часа 31. децембра, 1. и 2.јануара је апотека „Бубањ“, као и на Бадњи дан и Божић.

Апотека „1. мај“ 1.  јануара отворена је од 12 до 20 часова. 2. јануара од 9 до 19 часова радиће апотеке: 1.мај, 29. новембар,Шумадија.

Јавно комунално предузеће „Шумадија“ неће радити 1. 2. и 7.  јануара. „Чистоћа“ ће по устаљеном режиму обављати посао.

Паркинг се не плаћа током 1. 2. и 7. Пијаце неће радити 1. и 7. јануара. Пијаца на Аеродрому радиће 2. јануара од 6 до 21 сат. Шарен од 8 до 13 часова.

За време наступајућих празника од 31. децембра до 7. јануара јавни градски превоз обавља се измењеном режиму: 31. децембра сви поласци биће до 19 часова организовани. 1. јануара је нерадан дан. 2. јануара јавни превоз биће обављен по недељном реду вожње.

Током празника неће радити ни поште у Крагујевцу, дежурне ће бити у шопинг цетру Плаза 2. јануара од 10 до 20 часова и у Роди од 8 до 20 часова.

Шопинг центар Плаза почиње са радом 2. јануара. Током празника ланац продавница „Трнава“ радиће 1. јануара од 13 до 16 часова, 2. јануара од 7 до 19. часова.

На бадњи дан, трнавине продавнице радиће до 19 часова, а на Божић од 8 до 11 часова. Рода 1. и 7. јануара неће радити,док ће 6. јануара све Родине продавнице широм Србије радити до 18 часова.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *