Дежурства за празник

Према Закону о државним празницима, Сретење – Дан државности Србије је државни празник и празнује се 15. и 16. фебруара.

С обзиром на то да 15. и 16. фебруар падају у суботу и недељу, нерадан је први наредни радни дан, а то је понедељак, 17. фебруар.

Зато ће поједине институције, службе и установе током викенда и у понедељак радити редуковано, или ће организовати дежурства.

Крагујевачки Дом здравља ће због празника 15. и 17. фебруара, у Здравственој станици број 4, централним пунктовима Службе за здравствену заштиту школске и Службе за заштиту предшколске деце организовати дежурства од 7 до 20 сати, а у недељу, 16. фебруара од 7 до до 19 часова.

Исто радно време имаће и Служба кућног лечења.

Поливалентна патронажа у суботу ради од 7 до 14 часова и 20 минута, у недељу неће радити, а у понедељак од 7 до 20 часова.

Здравствена амбуланта у Страгарима радиће током празника од 7 до 12 сати, а од 12 до 14 часова и 20 минута на терену.

Током празничних дана једино ће апотека Бубањ радити уобичајено 24 часа.

Апотеке “1. мај”, “29. новембар” и “Шумадија” 15. фебруара радиће од 8 до 20 часова, “Авала” и “Станово” до 15 часова, а “Топола”, “Баточина” и “Шаторња” до 12 сати.

У недељу ће битиу дежурне апотеке “1. мај”, “29. новембар” и “Шумадија” од 8 до 20 часова, а у понедељак апотеке “1. мај”, “29. новембар” и “Шумадија” од 8 до 20 сати, “Авала” до 15 часова, а “Станово”, “Топола” и “Баточина” до 12 сати.

Аутобуси јавног градског и приградског превоза 15., 16. и 17. фебруара саобраћаће по реду вожње за недељу и државни празник.

Возила у приградском превозу, због продуженог распуста, возиће по реду вожње за ђачки распуст.

Паркирање на отвореним и затвореним паркиралиштима током празника се неће наплаћивати, док ће пијаце радити уобичајено.

Током празничних дана, од 10 до 20 часова дежураће пошта у Тржном центру Крагујевац Плаза, док ће пошта у Рода центру 15. и 17. фебруара радити од 8 до 20 сати, а у недељу од 8 до 15 часова.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *