Ђукић Дејановић: Права реч може да има већи значај него лек

Психијатар проф. др Славица Ђукић Дејановић, сваке вечери путем Вајбера, разговара са грађанима којима је у овим тешким данима потребна стручна помоћ.

У психијатријском и психолошком раду, а посебно када је у питању прва психолошка помоћ, права реч може да има неупоредиво већи значај него лек.

Када је и потребан лек, он често без праве, пријатељске и стручне речи нема оно делотворно дејство које иначе има, каже за Радио-телевизију Крагујевац професорка Ђукић Дејановић.

На питање ко јој се најчешће обраћа за помоћ, она истиче да зову грађани од 17 до 70 година, али да су то најчешће радно активни људи старости од 25 до 45 година, који одлазе на посао и који имају страх како да ускладе свој родитељски статус, статус детета и радно ангажоване особе, а да при томе не доведу у опасност своју децу и родитеље и не угрозе њихово и своје здравље.

Како да у овим данима поред здравља очувамо и своју психу, зашто је важно да планирамо сваки дан унапред, ограничимо информације које добијамо о Корона вирусу, комуницирамо са драгим и позитивним људима – нека су од питања на које можете добити одговор управо од психијатра проф. др Славице Ђукић Дејановић у емисији „Здрави били“ која се емитује на програму ТВ Крагујевац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *