Дневник једног архивисте из 1999. године

У Историјском архиву Шумадије представљена је књига “Дневник једног архивисте из 1999. године” аутора Борише Радовановића.

Сећање на 78 дана током бомбардовања Крагујевца описао је историчар у пензији који је представио своје виђење живота у граду и околини током агресије на нашу земљу од пре две деценије.

О књизи су говорили архивски саветник Предраг Илић и новинар Мирослав Јовановић.

Аутентично сведочанство о догађајима из рата 1999. године у Крагујевцу фабула је књиге која кроз описане догађаје у форми дневника извештава читаоце о страхоти, неизвесности, и ратним дејствима који су пре две деценије задесили земљу у којој смо живели.

Највећи део догађаја односи се на бомбардовање али и моменте прожете историјским и архивистичким освртима као и етногеографским запажањима.

Аутор књиге се ни једног тренутка није одрекао свог занимања, јер је са аспекта историчара који има дуг радни стаж писао о бомбардовању 1999. године.

Историјски архив Шумадије Крагујевац једна је од малобројних установа културе у ондашњој земљи која је претрпела штету током бомбардовања.

Предраг Илић архивски саветник истакао је значај оваквог сведочанства у Дневнику једног архивисте.

Говорећи о књизи Борише Радовановића, новинар Мирослав Јовановић истакао је да “Дневник једног архивисте из 1999. године” има елементе и новинарско репортерског извештавања.

Улога репортера, активног посматрача занимљива је за читаоце који су сведоци дешавања у 1999. години током бомбардовања али и онима који нису савременици тог времена.

Књига „Дневник једног архивисте из 1999. године“ биће представљена на Сајму књига у Београду.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *