До новог трактора уз помоћ државе

Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде расписисала је Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку новог трактора.

За  ову годину планирана су три јавна позива.

Први је у току и траје до 4. јуна.

Све потребне информације, као и савете, пољопривредници који испуњавају услове конкурса, могу добити у Пољопривредној саветодавној стручној служби Крагујевац.

Пољопривредници кроз Јавни позив Министарства пољопривреде могу да набаве нов трактор уз кредитну подршку Управе за аграрна плаћања, а само током ове године планирана су три таква позива.

Први је у току и траје до 4. јуна, а односи се на произвођаче воћа, поврћа, цвећа и зачинског биља, као и на виноградаре.

Следећи јавни позив требало би да буде расписан у јуну, а биће усмерен на оне који се баве сточарском проиводњом.

Пољопривредна саветодавна стручна служба Крагујевац ће без надокнаде помоћи свим заинтересованим приликом аплицирања, а корисници се могу обратити и консултантским кућама уколико то желе.

Пољопривредници могу да конкуришу за износ не мањи од 20 хиљада евра.

Веома је важно да прилком аплицирања пословна банка буде она преко које је пољопривредни произвођач остваривао промет.

Пољопривредна газдинства која сарађују са Пољопривредном саветодавном стручном службом Крагујевац и која су евидентирана њеној бази имаће предност приликом конкурисања, јер потврда о сарадњи носи додатних пет поена на коначној ранг листи.

За пројекте који буду одобрени Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде израдиће бизнис плана и обезбедити средстава која су пољопривредници потраживали.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *