Додељени индекси бруцошима Факултета медицинских наука

Свечаном доделом индекса и заштитних маски, четрдесет четврта генерација студената Факултета медицинских наука почела је високо образовање.

Декан факултата професор доктор Владимир Јаковљевић пожелео је бруцошима успешно студирање и честитао улазак у медицинске академске кругове, јер је према интересовању за студије на крагујевачком Универзитету овај факултет и даље водећи.

Додела индекса је одржна уз поштовање епидемиолошких мера. Ово је прва генерација студената која ће током целе године предавања пратити онлајн, док ће вежбе бити организоване у простору факултета.

У измењеним околностима, у амфитеатру Факултета медицинских наука у неколико наврата, на прописаном растојању, генерација студената академске школске 2020-21. примила је индексе.

Почетак високог образовања до прошлог октобра представљао је посебан догађај у животу младог човека. Тада почиње и прави студентски живот.

Приближавање професији о којој се сања, стицање знања, нових пријатеља, љубави, дружења, а изнад свега необично занимљив осећај када професор ословљава тек пунолетну особу са „колега“.

Ово је прва генерација студената која неће паузу између предавања користити за откривање простора факултета и нових лица.

Ипак, и у таквим условима радују се индексу у рукама. А маску ће и иначе једног дана понети у некој хируршкој сали.

Фармација се 16 годину за редом изучава на овдашњем факултету. Од свих програма ове године највеће интересовање владало је за стоматологију, на којој је примљена 9 генерација студената.

Одмах после доделе индекса, расподељени у мање групе добили су информације и смернице када се повезују преко зум апликције и ког професора и предмет ће пратити на даљину.

Високо образовање интегрисаних академских студија медицине почиње 88 бруцоша, фармације 84, стоматологије 24,струковне студије пратиће 88 будућих сестара и техничара.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *