„Додир свиле“ у Народном музеју

Обележавање Међународног дана особа са инвалидитетом, 3. децембар, у организацији Центра за самостални живот особа са инвалидитетом Крагујевац, почело је синоћним отварањем изложбе Весне В. Максимовић, под називом „Додир свиле“ у галерији крагујевачког Народног музеја.

Поставка ће у музеју бити до 17. децембра, а од 18. до 30. децембра сели се у огранак Народне библиотеке „Вук Караџић“, у насељу Стара радничка колонија.

„Свила може да покрије колико хоћете, али открива колико знате“, позив је са флајера прве самосталне изложбе слика на свили ауторке Весне В. Максимовић и прва изложба у Народном музеју особе са инвалидитетом, каже ауторка.

Весна је мултиталентована уметница, а прве потезе на свили повукла је у Центру за самостани живот особа са инвалидитетом Крагујевац.

Изложбу „Додир свиле“ посетиоци музеја могу да погледају до 17. децембра, а потом и у просторијама Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Колонији.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *