Донација вредна 2,6 милиона динара

Асоцијација “Мир Сада” из Бреше, једна је од бројнијих хуманитарних организација из Италије које већ 19 година помажу крагујевачким породицама.

Многобројне италијанске породице, удружења и синдикати овог пута послали су у Крагујевац велики број поклона као и новчану помоћ деци “Заставиних” радника у вредности од 2,6 милиона динара.

Неговање сарадње српског и Италијанског народа један је од најважнијих задатака. Долазећи 19 година у Крагујевац, Асоцијација “Мир Сада” годинама помаже породицама, “Заставиним” радницима и њиховој деци. Стотину малишана, добило је по 300 евра.

Током 19-стогодишње заједничке сарадње подељено је 118 донација у вредности од 670 хиљада евра и то све деци “Заставиних” радника.

Долазећи овде годинама, у знак солидарности са Крагујевчанима, италијанске асоцијације, указују на неопходност постојања јединства међу народима.

Иначе, сарадња са италијанским хуманитарним асоцијацијама успостављена је 1999. године, током НАТО бомбардовања.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *