Донација заводу за хитну помоћ

Завод за хитну медицинску помоћ добио је ново санитетско возило чија је вредност 5 хиљада евра.

Донатор савременог санитетског возила које је опремљено за транспорт тешко повређених пацијената је организација БЛИЧСВУД КЕР из Велике Британије.

Град Крагујевац добио је ову донацију захваљујући успешној сарадњи са Шкотима који су на основу обављеног заједничког програма у спасавању повређених у ванредним ситуацијама донирали ово возило локалној самоуправи која је тај поклон проследила Заводу за хитну медицинску помоћ.

Завод за хитну медицинску помоћ поседује 21 возило којима годишње обави више од 30 хиљада теренских прегледа пацијената на подручју града Крагујевца и околине.

Донирано возило које ће унапредити рад, располаже са три места за седење, носилима, сетовима за заустављање крварења, за збрињавање пацијената са опекотинама, као и све непоходне апарате за транспортовање .

Возни парк Завода за хитну медицинску помоћ потребно је што пре обновити.

Поред санитетских возила, на располагању су само још два специјализована, у којима се налази савремена медицинска опрема за транспорт тешко повређених људи .

Одељење за ванредне ситуације града Крагујевца издвојило је милион и по динара за набавку и реновирање возила која се користе у тим приликама.

Надлежни истичу одличну сарадњу са екипама хитне медицинске помоћи са којима су обављали тренинге посвећене ванредним ситуацијама.

Значај добре техничке опремљености и квалитетног возног парка са великим бројем возила има немерљиву вредности у теренском раду медицинских екипа.

Без обзира на стручност у медицинском збрињавању и транспору до прве хоспиталне установе повређених и оболелих људи, коју несумњиво имају запослени у Заводу за хитну медицинску помоћ, санитетска возила и опрема на терену су од велике важности за њихов рад.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *