Друга шанса за жене старије од 45 година

Оснаживање, мотивисање и информисање жена о начину на који могу да обезбеде средства за покретање сопственог бизниса, основни је циљ циклуса радионица које је у претходних годину и по дана у Крагујевцу организовало Удружење „Путоказ“ у сарадњи са Удружењем „Жене на прекретници“ из Београда.

Радионице су део пројекта „Друга шанса за жене старије од 45 година у Србији“, који се реализује уз подршку Агенције за родну равноправност и оснаживање жена.

У Бизнис иновационом центру одржана је завршна обука из области социјалног предузетништва, којој је претходила онлајн конференција на тему равноправности на тржишту рада.

У оквиру пројекта „Друга шанса за жене старије од 45 година у Србији“ у претходних годину и по дана у Крагујевцу су организована три циклуса психолошких и мотивационих радионица и обуке из различитих области, са циљем да се жене оснаже и мотивишу да препознају своје предузетничке способности и искористе их на најбољи могући начин.

Обукама је присуствовало више од 70 жена, а десетак њих је покренуло сопствени посао, користећи средства Националне службе за запошљавање.

Похађајући ове обуке, жене старије од 45 година стекле су знања и вештине које ће им бити од користи приликом самозапошљавања.

У фокусу завршне обуке из области социјалног предузетништва били су маркетинг и продаја.

Крагујевац је први град у Србији у коме су организоване радионице за оснаживање жена, а значај пројекта усмереног на њихово мотивисање да активно траже посао и запосле се, препознали су Ниш ,Чачак и Александровац.

Завршној обуци је претходила онлајн конференција на тему равноправности на тржишту рада, којој су осим жена из Крагујевца из других градова Србије, присуствовали и представници Делегације Европске уније у Србији и Канцеларије Уједињених нација.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *