Дуодрама у режији Виде Огњеновић одушевила крагујевачку публику

Представа под називом „Преписка Марине Цветајеве и Бориса Пастернака“ коју је, у продукцији Фестивала првоизведених представа из Алексинца режирала Вида Огњеновић, изведена је у Књажевско-српском театру.

Представа говори о животу и љубави двоје песника, као и о њиховом стваралаштву.

Крагујевачка публика имала је прилику да на великој сцени Књажевско-српског театра погледа дуодраму базирану на аутентичним писмима између Марине Цветајеве и Бориса Пастернака.

Набој емоција које су ова два књижевника гајила једно према другом је ванвременски, а Слободан Бештић и Јована Тодоровић су се потрудили да их пренесу публици на занимљив начин, без иједног међусобног контакта и погледа.

Глумачком пару није било једноставно да дочара, за садашње прилике, необичну љубавну причу двоје уметника. Подједнако је било тешко, како кажу, и да држе пажњу публике, јер је представа базирана на ишчитавању писама.

Публика је вишеминутним овацијама поздравила глумце. За драматизацију и режију представе задужена је Вида Огњеновић, док је текст са руског превео Крагујевчанин Владимир Јагличић.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *