Две и по деценије борбе против мултипле склерозе

Удружење оболелих од мултипле склерозе Шумадије ове године слави две и по деценије постојања.

Његовом успешном раду у значајној мери допринеле су хуманитарне асоцијације из Италије „Не бомбе него бомбоне“ и „Застава Торино“, чији су представници у оквиру боравка у Крагујевцу, посетили ово удружење.

Када су италијански добротвори предвођени Ђилбертом Влајићем пре 19 година дошли у наш град, како би показали да се не слажу са одлуком Владе Италије да бомбардује једну слободну и независну државу, осетили су потребу да помогну грађанима Крагујевца.

Од 1999. године до данас реализовни су бројни пројекти у циљу унапређења квалитета живота Крагујевчана, реновиране школе и здравствене установе.

Хуманитарне асоцијације из Италије значајно су допринеле и функционисању крагујевачког Удружења оболелих од мултипле склерозе.

Терапију за лечење мултипле склерозе добија сваки десети оболели у Србији.

Због тога је циљ крагујевачког Удружења оболелих од ове болести да осигура развој и примену висококвалитетних стандарда лечења и пружи подршку оболелима и члановима њихових породица.

Оболели од мултипле склерозе не треба да се разликују од других, јер имају иста права као и остали чланови друштва.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *