Едукативна радионица за студенте фармације

Студенти завршне године фармације Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, добили су могућност да кроз виртуелну симулацију у факултетској апотеци, доживе реалне ситуације са којима ће се сретати током рада у будућности.

Циљ овакве едукације је развијање модела учења фармацеутске логистике.

Апсолвенти фармације, факултета Медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, имали су прилику да у склопу факултетске апотеке, у виртуално-симулационим условима, уз помоћ професора Душана Ђурића сазнају, колико је посао фармацеута захтеван.

Студенти су у овој едукативној радионици вежбали рад са пацијентима и наизменично су преузимали улоге пацијента, односно купца медикамента и фармацеута.

Фармацеут није само продавац лекова, већ особа која је представник фармацеутске здравствене заштите.

Према рачима будућих фармацеута, виртуелна апотека ће им користити да теоретско знање конкретно примене у пракси.

На интегрисане академске студије фармације, ове године уписано је 84 бруцоша. Од ове јесени на Факултету медицинских наука Универзитета у Крагујевцу почиње програм академске специјализације за специјалисте фармације.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *