Ефикаснији и транспарентнији поступци јавних набавки

Министарство финансија, у поступку припреме закона којим се уређују јавне набавке, спроводи Јавну расправу о Нацрту закона о јавним набавкама.

Новине у Нацрту закона, биће представљене Крагујевчанима на конференцији „Мониторинг јавних набавки“ 30. новембра, коју организује Удружење „Понуђачи Србије“ из Крагујевца у сарадњи са локалном самоуправом

Нацрт закона о јавним набавкама предлаже усаглашавање законодавног оквира у области јавних набавки у Републици Србији са правним тековинама Европске уније.

Ово подразумева повећање транспарентности и флексибилности поступака јавне набавке, спровођење што ефикаснијих и транспарентних поступака, као и повећање конкурентности у реализацији јавних набавки.

Заинтересовани и стручна јавност Крагујевца, захваљујући Удружењу „Понуђачи Србије“ могу се упознати са Нацртом закона, али и дати своје примедбе, предлоге и сугестије на исти.

Конференцију „Мониторниг јавних набавки“ Понуђачи Србије у сарадњи са локалном самоуправом организују у Крагујевцу 30. новембра.

По окончању јавне расправе Министарство финансија анализираће све примедбе, предлоге и сугестије учесника у јавној расправи из свих градова Србије, а након 15 дана, овај извештај објавиће на интернет страници Министарства финансија и на порталу е-управе.

За учешће у конференцији „Мониторинг јавних набавки“ заинтересовани и стручна јавност се могу пријавити путем телефона 034/610 00 86 и путем e – maila ponudjacisrbije@gmail.com

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *