Екипе Института за јавно здравље дезинфикују зграде

Град Крагујевац је органозовао а екипе Института за јавно здравље спроводе акцију дезинфиковања стамбених зграда.

Акција ће трајати наредних неколико дана.

Пет екипа ове здравствене установе свакога дана ће од осам ујутру до 16:30 обилазити крагујевачка насеља и обављати дезинфекцију ходника у стамбеним зградама.

У ову акцију укључили су се управници стамбених зграда који ће сачекати екипе Института за јавно здравље и помоћи им у реализацији посла на дезинфиковању колективних стамбених јединица.

Рано ујутру екипе Института за јавно здравље организовано су кренуле у обилазак крагујевачких насеља.

Дезинфекциона средства на бази хлора употребљавају се као мера заштите а у наредних неколико дана планиран је обилазак свих крагујевачких насеља.

Епидемиолог Института за јавно здравље др Предраг Делић истакао је да је акција организована како би се превентивно деловало и примениле све прописане мере у заштити становништва од корона вируса.

Екипе које раде дезинфекцију зграда апелују на грађане да не излазе из својих станова док се све површине потпуно не осуше.

Апел грађанима је да у потпуности сарађују са екипама Института за јавно здравље које настоје да на најбољи начин обаве поверен посао.

У Месној заједници Лепеница наводе да је акција коју спроводи Институт за јавно здравље одлично организована јер је дезинфекција ходника, рукохвата, метаних површина преко потребна у сузбијању инфекције.

Грађани који живе у стамбеним зградама требало би да се и сами организују и у наредним данима дезинфикују ходнике.

Препорука надлежних је да за тај посао користе топлу воду и доместос.

Без обзира на савете надлежних многи грађани још увек немају свест о томе шта значи преветнивно деловање и солидарност на терену, рекла је управница зграде у улици Војислава Калановића Зорица Тодосијевић.

Мере заштите у дезинфекцији простора раде се ради успоравања ширења коронавируса, наводе лекари па би грађани требало строго да се придржавају савета.

Солидарност и организованост комшија који живе у стамбеним зградама  имају важну улогу у спровођењу многих акција које се организују током ванредног стања.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *