Економски факултет у Крагујевцу обележио 59 година рада

Економски факултет у Крагујевцу обележио је 59 година рада. Тим поводом одржана је свечана академија и уручене су дипломе студентима који су завршили основне академске студије.

Факултет се према речима декана професора Петра Веселиновића, може похвалитит да је 60 генерацију студената уписало 313 студената и то 55 више него у претходној години.

Ове године акредитовали су два нова студијска програма и то пословна информатика и економија и пословно удружење.

Учествовали су у изради студијског програма 4.0 који је Универзитет у Крагујевцу покренуo заједно са Факултетом инжењерских наука, Природно математичким факултетом и Техничким факултетом из Чачка.

Ова установа учествује и у бројним пројектима, има партнере у Србији и у иностранству и представља окосницу високог образовања из области економије централне Србије.

Прослава јубилеја била је прилика за уручење диплома студентима основних академских студија, као и награда најбољим студентима.

За годину дана успели су да реновирају амфитеатар који је сада један од најсавременијих у Србији. Иначе свечаности поводом Дана факултета присуствовали су представници Универзитета, факултета из Србије и иностранства, Привредне коморе и средњих школа.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *