Електронски упис у средње школе

Распоред ученика по средњим школама и образовним профилима, биће објављен до сутра, а ђаци ће се у изабране школе уписивати 9. и 10. јула, од 8 до 15 сати.

У Одељењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја у Крагујевцу подсећају да се ове године упис ученика може обавити и електронским путем, а та услуга биће доступна родитељима, на порталу е-Управа већ од сутра.

Из Канцеларије за ИТ и е-Управу препоручују родитељима да налог отворе пре почетка уписа у средње школе, јер је пре коришћења налога потребно да добију одобрење овлашћеног службеника, којим се потврђује идентитет корисника.

Родитељи се на порталу региструју путем корисничког имена и лозинке, уз попуњавање основних личних информација.

Детаљан начин регистрације, описан је на порталу е-Управе.

Постоје родитељи или старатељи који нису у могућности, или не желе да електронски упишу своју децу у средње школе.

Они ће имати могућност да лично дођу у изабрану школу, придржавајући се свих превентивних мера заштите, због актуелне епидемиолошке ситуације.

Упис ученика у изабране средње школе у првом уписном кругу организује се 9. и 10. јула од 8 до 15 часова, електронским путем или лично.

Следи попуњавање и предаја попуњене листе жеља за други уписни круг и објављивање преосталих слободних места после другог уписног круга.

Потом иде објављивање коначног распореда ученика по школама и упис ученика у средње школе у другом уписном кругу.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *