Етнографски музеј у Драчи

У Драчи је реновиран објекат, који је 1902. године подигао Милош Ристић, тадашњи председник општине Драча.

Акцију реконструкције будућег Етнографског музеја и уређења дворишта покренула су удружења “Престоница” и “Бирам Крагујевац”.

Завичајни музеј у Драчи поставили су житељи овог села, са жељом да сачувају богату историју свог места, као и ликове и дела знаменитих Драчана.

Некадашња општина, а касније и затвор, временом је, због недостатка новца и неодржавања, великим делом руиниран, па је тако обнова зграде и дворишта дошла у правом тренутку.

Поред чланова удружења и мештана Драче, који су учествовали у чишћењу и реновирању, акцију је подржао и град Крагујевац.

У Етнографском музеју посетиоци ће бити у прилици да виде уникатне комаде намештаја, канцеларије са радним столом и књигама, као и предмете који су се некада користили у домаћинству.

Љубитељи села и природе, од сада, могу да уживају у порти Етнографског музеја и сазнају детаље из богате историје села Драча.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *